Arşiv unutmaz! Ahmet Davutoğlu, Kabataş palavrasına sahip çıktı

bencede

New member
Seyahat Parkı davasında verilen mahkumiyet kararlarına yansılar devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu kararla alakalı, “Uzun tutukluluk müddetleri ile adaleti örselerseniz, çelişkili kararlarla hukuku hiçe sayarsanız verdiğiniz karara hürmet kalmaz! Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda” dedi.
Bugün Seyahat hareketlerinin demokratik bir hareket olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Selahattin Demirtaş hareketlerin olduğu periyot söylemiş oldukleri kelamlar yeniden gündeme geldi.
2020 yılına kadar davada şikayetçi olarak yer alan Ahmet Davutoğlu aksiyonların devam ettiği günlerde Twitter hesabından “Hepimizin göz bebeği İstanbul’umuza ve başka kentlerimize ziyan vermeye başlayan bu aksiyonların devam etmesi kimseye yarar getirmez. Yalnızca bölgemizde ve dünyada gıpta ile bakılan ülkemizin prestijine ziyan verir” demişti.
Ayrıyeten Ahmet Davutoğlu, toplumsal medyadaki paylaşımına “Taksim’de yaşanan ve istenmeyen bir hale gelen olaylar, ülkemizin dünyaya hiç de hak etmediği bir biçimde yansıtılmasına niye oldu” diyerek devam etmişti.

KABATAŞ PALAVRASINA SAHİP ÇIKTI
Ahmet Davutoğlu Seyahat hareketleri sırasında çabucak sonrasında palavra olduğu ortaya çıkan “başörtülü bayana Kabataş’da saldırdılar” tezine da sahip çıkıp şu kelamları söylemişti:
O taarruza uğrayan başörtülü hanım, benim epeyce yakın bir öğrencimin eşidir. Olayın olduğu gün kendisiyle konuştum. Cezayir’deydim, şahsen aradım. Kayınpederi üniversite arkadaşımdır. Ortada bir fiili hadise var, bu bilinsin diye söylüyorum. Babası üniversite arkadaşımdır, tıpkı periyotlarda okuduk. Oğlu benim talebemdir. Eşi benim de gelinim sayılır. Ben bunu birinci ağızdan dinledim. Twitter’da bu çıkınca ben kuşku ettim ve dedim ki ‘birileri provokasyon yapıp kitlesel aksiliğe mı yol açmak istiyor’ ve şahsen aradım.”

BABACAN DÖVİZİ SEYAHAT’E BAĞLAMIŞTI
Seyahat Parkı davasındaki şikayetçilerden birisi olan Deva Partisi Genel Lider Yardımcısı Ali Babacan, “Osman Kavala’ya ve öteki sanıklara yapılan büyük haksızlık hepimizin vicdanını yaralamıştır. Alınan sonucun tüzel hiç bir açıklaması yoktur. Ülkemizi öfkeye ve kine teslim etmeyeceğiz. Demokratik hukuk devletinde özgürce yaşayacağız” diyerek mahkeme sonucuna reaksiyon gösterdi.
Seyahat aksiyonları sırasında ise Ali Babacan Gezi’yi dövize bağlayarak, “Dışarıda aslına bakarsan fırtına vardı, içeride de biraz sallayanlar oldu” tabirini kullanmıştı.
Ali Babacan aksiyonlarda hükümetin geri adım atmasının da sözkonusu olmayacağını belirterek, “Bilhassa bu yasa dışı örgütler, dünya kamuoyunun işin imgesini anlamasını güç hale getirdiler. Şiddet boyutu tırmanınca da, hükümet olarak geri atmamız… Bunlar bizim yapabileceğimiz şeyler değil. Molotof kokteylleriyle etrafa ziyan verilmesi, dükkanlara araçlara ziyan verilmesini, polislerimize yönelik hareketler… Bunları oturup seyredecek durumumuz yoktu” diye açıklamıştı.

“GEZİ’YE ARALIK KOYDUK”
Karar daha sonrası Twitter üzerinde açıklama yapan Selahattin Demirtaş, “Gezi dört duvara sığmaz. Hala mi öğrenemediler, endişe korksun bizlerden” diye yazdı.
Bugün Seyahat aksiyonlarını savunan Selahattin Demirtaş aksiyonların olduğu periyot Star gazetesine “Hükümeti devirecek, darbeye yanlışsız götürecek bir halk hareketini çıkarabilir miyiz anlayışı vardı. Bu kısmına şiddetle karşı çıktık. Gezi’ye ara koyduk” diye konuşmuştu.

GÜL’E “NASIL UYUYORSUN” SORUSU
T24’den Murat Sabuncu’ya konuşan Abdullah Gül de sonucu, “Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını epeyce derinden yaraladı. Beni de hayli üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır” diye kıymetlendirdi. Öte yandan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Seyahat aksiyonları daha sonrası bir aktiflik için gittiği ABD’deki Harvard Üniversitesi’nde protesto edilmişti. Aktiflikte, Dr. Emrah Altındiş, Abdullah Gül’e beşerler ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz” diye sorarak protesto etmişti.
Protesto görüntüsü: