Düşen uçağın yeni imgeleri ortaya çıktı

bencede

New member
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Osmangazi ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Yenişehir Havalimanı’na gitmek için Yunuseli Havaalimanı’ndan kalkan tek motorlu uçak, kalkış yaptıktan kısa bir süre daha sonra kırıma uğradı. Sokak içindeki konutların ortasına düşen uçak, alev aldı. Yangın niçiniyle vakit zaman patlamalar meydana geldi. İhbarla olay yerine hayli sayıda itfaiye, polis, sıhhat ve AFAD takımı sevk edildi. Polis etrafta güvenlik tedbiri alırken, itfaiye grupları de yangını denetim altına aldı. Sıhhat grupları, uçaktaki Furkan Otkum ile Murat Avşar’ın ömrünü kaybettiği belirledi. Otkum ve Avşar’ın cansız vücudu, Bursa İsimli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Uçağın sokak ortasına düştüğü anlar ise etraftaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

3 KİŞİ SÖZLERİNİN AKABİNDE HÜR BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında polis takımlarınca emniyete çağırılan uçağın bağlı olduğu şirketin sahibi Yenal Ahmet T., uçakların sivil havacılık uçuş kurallarını denetleyen Fevzi A. ve uçak teknisyeni Mustafa K. süreçlerinin tamamlanmasının akabinde özgür bırakıldı.

İsimli Tıp Kurumu’nda otopsileri tamamlanan pilot Furkan Otkum ile öğrenci pilot Murat Avşar’ın cenazelerinin bugün ailelerine teslim edileceği bildirildi. Otkum’un İstanbul Kurtköy Mezarlığı’nda Avşar’ın ise Mersin’de defnedileceği kaydedildi.

‘BİRİ SAĞ KOLUNU KIPIRDATIYORDU’

Mahallede oturan Herdem Daştan (44), kaza daha sonrası yaşadıklarını anlattı. Uçak düştükten daha sonra meydana gelen patlamadan saniyelerle kurtulduğunu belirten Daştan, “Benim eşim servis sürücüsü. İçeri geldiği üzere patlama sesi geldi. Küçük bebeğimiz vardı. Aldım bebeği, balkondan baktım. İki kişinin yerde yattığını gördüm. Yüzükoyun ikisi yere düşmüş. Birinin başını görmedim. Fakat biri yavaşça kıpırdıyordu. Dışarı koşmamla patlama bir anda oldu. Şu anda hala şoktayım. Birinci balkona çıktım, sarsıntı oldu sandım. Bizim servis aracının üzerine uçak düşmüş. Eşimle birlikte bebeği de alıp kaçtık. Çok üzgünüm. Allah ailelerine sabır versin. Çok şükür bizde bir şey yok. Ne eşim ne ben hala uyuyamadık. Birinci gördüğümde biri hareketsizdi fakat biri sağ kolunu kıpırdatıyordu. Yardım etmek istedik. O anda patlama olunca ne eşim yaklaşabildi ne de ben. Alevlerin ortasında kendimizi aşağıya attık” dedi.