Ingiltere Hangi Dersler Var ?

Abras

Global Mod
Global Mod
İngiltere'deki Eğitim Sistemi: Genel Bir Bakış

İngiltere'nin eğitim sistemi, yüzyıllardır dünya genelinde takdir görmüş bir modeldir. Modern eğitim sisteminin temelleri, 19. yüzyılda oluşturulmuş olmasına rağmen, sürekli olarak güncellenmiş ve yenilenmiştir. İngiltere'deki eğitim sistemi, çocukların 3 ila 18 yaşları arasında geniş bir yelpazede eğitim almalarını sağlayan kapsamlı bir yapıya sahiptir. Bu makalede, İngiltere'deki eğitim sistemi ve bu sistemin içinde bulunan dersler hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz.

İngiltere'deki eğitim sistemi, devlet okulları, bağımsız okullar ve özel okullar olmak üzere üç ana kategoride bulunan çeşitli okul türlerini içerir. Devlet okulları, yerel yetkililer tarafından finanse edilir ve çoğunlukla ücretsizdir. Bağımsız okullar, özel finansman ile işletilen ve daha geniş bir müfredat sunan okullardır. Özel okullar ise belirli bir eğitim tarzını veya inanca dayanan özel eğitim sunan kurumlardır.

İngiltere'deki İlköğretim Dersleri

İngiltere'deki ilköğretim dersleri, çocukların temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli konuları içerir. Bu dersler, okuma, yazma, matematik, fen bilimleri, tarih, coğrafya, sanat, müzik ve fiziksel eğitim gibi geniş bir yelpazeyi kapsar. İlköğretim dersleri, öğrencilere temel beceriler kazandırmayı amaçlar ve onları daha ileri eğitim seviyelerine hazırlar.

Matematik dersleri, öğrencilere temel matematik becerileri kazandırmayı ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Fen bilimleri dersleri, öğrencilere doğal dünyayı anlamaları için gerekli bilgi ve anlayışı sağlar. Tarih dersleri, öğrencilere geçmiş olayları ve kültürel gelişmeleri öğrenmeleri için bir fırsat sunar. Coğrafya dersleri, öğrencilere dünya üzerindeki farklı yerleri ve bu yerlerin özelliklerini keşfetme şansı verir.

Sanat ve müzik dersleri, öğrencilere yaratıcılıklarını ifade etme ve sanatsal becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Fiziksel eğitim dersleri ise öğrencilere sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeleri için spor ve egzersiz yapma fırsatı sağlar. İngiltere'deki ilköğretim dersleri, öğrencilere çok yönlü bir eğitim sağlamayı amaçlar ve onları ileri eğitim seviyelerine hazırlar.

İngiltere'deki Ortaöğretim Dersleri

İngiltere'deki ortaöğretim dersleri, öğrencilere daha derinlemesine bilgi ve anlayış kazandırmayı amaçlar. Ortaöğretim dersleri genellikle GCSE (Genel Ortaöğretim Sertifikası) sınavlarına hazırlık yapmayı içerir. Öğrenciler, genellikle 14 ila 16 yaşları arasında GCSE sınavlarına girerler ve bu sınavlar, çeşitli konulardaki bilgi ve becerilerini ölçer.

İngiltere'deki ortaöğretim dersleri arasında İngilizce, matematik, fen bilimleri, tarih, coğrafya, modern yabancı diller, sanat, müzik, fiziksel eğitim ve meslek dersleri bulunur. İngilizce dersleri, öğrencilere dil becerilerini geliştirme ve yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerini artırma fırsatı sunar. Matematik dersleri, öğrencilere daha ileri matematik konularını öğrenme ve problem çözme becerilerini geliştirme şansı verir.

Fen bilimleri dersleri, öğrencilere bilimsel yöntemi anlamaları ve fenomenleri keşfetmeleri için bir fırsat sunar. Tarih ve coğrafya dersleri, öğrencilere daha derinlemesine tarih ve coğrafya bilgisi kazandırır ve onları dünya üzerindeki farklı kültürleri ve yerleri anlamalarına yardımcı olur. Modern yabancı diller dersleri, öğrencilere yabancı bir dilde iletişim kurma ve kültürel farklılıkları anlama fırsatı sunar.

Sanat ve müzik dersleri, öğrencilere yaratıcılıklarını ifade etme ve sanatsal becerilerini geliştirme şansı verir. Fiziksel eğitim dersleri ise öğrencilere spor yapma ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseme fırsatı sağlar. Meslek dersleri, öğrencilere belirli bir meslek veya sektörde beceri ve bilgi kazandırır ve onları gelecekteki kariyerleri için hazırlar.

İngiltere'deki Üstün Eğitim Dersleri

İngiltere'deki üstün eğitim dersleri, genellikle 16 ila 18 yaşları ar